Interview so Zuzkou Vráblovou nie len o prvenstve na prvej zastávke Wakeskate Tour 2016
Štvrtok 09. Júna 2016
Autor: Boardlife

0 komentárov

Interview so Zuzkou Vráblovou nie len o prvenstve na prvej zastávke Wakeskate Tour 2016

Netradičné interview sme spáchali so Zuzkou Vráblovou. Keďže je stále na cestách so svojím priateľom Adrewom a svojím wakeskate, nemá veľa času na odpisovanie, tak nám poslala hlasové správy.

BLF: Ahoj Zuzka, kde sme ťa práve teraz zastihli?

Zuzka: Som práve po prvej zastávke The Wakeskate Tour 2016 a momentálne cestujem do Ohia, odkiaľ pochádza môj priateľ Andrew a následne sa chystám späť na Slovensko.

BLF: Porozprávajme sa trochu aj o zime. Bola si na Slovensku, jazdila si? Ako tráviš zimu, keďže pred rokmi si aktívne jazdila na snb.

Zuzka: Zimu trávim z väčšiny na Slovensku, lebo to tu v zime mám rada, cez sviatky sa stretnem s rodinou a kamarátmi. Aj tento rok som si príjemne zajazdila na našich horách.

BLF: Momentálne si však v USA. Ako dlho si tam už?

Zuzka: Momentálne to bude už tretí mesiac, ale čoskoro sa chystám domov na Slovensko. Prvý mesiac a pol môjho pobytu v USA sme s Adnrewom cestovali od východu na západ USA. Videli sme množstvo národných prakov a skvelých spotov na jazdenie. Doma na Slovensku chcem byť asi tri týždne a potom sa vraciam do USA na ďalšie zastávky The Wakeskate Tour 2016.

BLF: Ako vyzerá taký aktívny deň Zuzky Vráblovej?
Zuzka: Vstávam skoro ráno, následne si idem zahriať kolená bicyklovaním a následným strečingom. Jazdiť sa snažíme čo najskôr, kedy je hladina kľudná a nie je toľko ľudí na vode. Na obed máme pauzu a keď je možnosť, jazdíme aj poobede. Všetko však záleží od podmienok, partie na vode a tak. Popri jazdení na wakeskate využívame každú možnosť zajazdiť si na skate, alebo cruiseri. Keď je k dispozícii veľký čln, radi wakesurfujeme.

BLF: A čo príprava na preteky a novú letnú sezónu, ktorá je už v plnom prúde. Aké máš ambície na nastávajúcu sezónu, kam by si sa chcela pozrieť, čo by si chcela jazdiť, nejaké plány?

Zuzka: V prvom rade sa chcem zúčastniť všetkých zastávok The Wakeskate Tour 2016, keďže je to podľa mňa najprestížnejší pretek na wakeskate. Robia to jazdci pre jazdcov. Preteky sú formou sessions, vládne tam priateľská atmosféra. Po prvej zastávke ma čakajú ešte dve a to v júli a septembri (obe na Floride). Okrem TWT sa chcem zúčastniť Majstrovstiev sveta, ktoré sa konajú v Mexiku. Taktiež sa chcem zúčastniť Wakelake Golden Trophy, keďže by som mala byť v tom termíne na Slovensku a taktiež na pretekoch vládne príjemná atmosféra.

Okrem klasických súťaží by som sa rada stretla so všetkými wakeskatermi s ktorými som začínala jazdiť. Termín takejto session by mal byť koncom júna a miestom je vlek pri Piešťanoch. (poz. red.: o session vás budeme ešte informovať)

BLF: Chystáš sa počas leta aj do Európy, alebo to bude znova americký sen? A je to americký sen?

Zuzka: V Amerike netrávim celý rok, určite sa chcem vracať domou za rodinou, havkom, priateľmi a tráviť čas aj s nimi. Ako som spomínala veľmi sa teším na session v Piešťanoch, kde by som rada stretla všetkých wakeskaterov s ktorými som začínala jazdiť, boli mi inšpiráciou aj učiteľmi. Dúfam, že sa mi to podarí.

A k americkému snu? Hahaha, no určite sa snažím využiť podmienky, ktoré tu mám najlepšie ako sa dá. Zvolila som si lokalitu Orlando, nakoľko je tu veľa jazdcov, viem tu dosiahnuť najväčší progres. Na druhej strane mi v Orlande chýbajú hory, ktoré mám veľmi rada, alebo nejaké iné krásne miesta. Snažíme sa však nebyť na jednom mieste a stále cetovať, napríklad ako náš posledný výlet do Californie a tak.

BLF: Podľa fotiek si žiješ krásny život na doske s priateľom na výletoch a tak. Ktoré miesto z putovania po USA ťa najviac očarilo a prečo?

Zuzka: Ako sme cestovali, tak sa mi najviac páčil Yosemitský národný park. Bolo tam nádherne, strávili sme tam cca tri dni, absolvovali sme aj 8 hodinové túry s veľkým prevýšením. Bolo tam naozaj nádherne, ako aj v Grand Canyone. Veľmi sa mi páčilo aj pobrežie Californie, ktoré sa nazýva Big Sur. Alebo aj Joshua národný park bol nádherný, tých miest v Californii je veľké množstvo. Páčilo sa mi aj Nové Mexiko a som rada, že som mala príležitosť vidieť tieto miesta.

BLF: Aká je úroveň na Wakeskate tour, u chalanov a u báb, je to to najlepšie čo môžeme na svete vidieť?

Zuzka: Myslím si že áno. Forma preteku je ideálna pre wakeskaterov a jazdí sa formou sessions, kedy sú jazdci rozdelení do heatov a každý jazdec má 10 minút na ukázanie toho najlepšieho čo dokáže zajazdiť. Je tu menej stresu na rozdiel od klasických pretekov, kde sa jazdí do kolečka. Keďže sa jazdí v USA odkiaľ pochádza väčšina najlepších wakeskaterov, tak aj tá úroveň je vysoká. Samozrejme aj v Európe je kopec skvelých riderov, no tu je ich najväčšia koncentrácia.

BLF: A čo babský wakeskating? Ako prispieva TWT k ich rozvoju?

Zuzka: Celá Wakeskate Tour formuje aj babský wakeskating. Ide o čistotu a technické prevedenie trikov. Viac sa hodnotia možno technicky ľahšie triky, no s čistými dopadmi a odjazdami. Takže baby sa snažia jazdiť technicky, no na čistotu. každým rokom baby hecujú viacej a viacej.

Čo si jazdila?

Zuzka: Jazda pozostáva z gapu, ktorý mal po stranách rovné múriky a následne sa išlo cez plávajúcu prekážku, ktorú sa dalo jazdiť na viacero spôsobov. Na gape som točila čistý 360 shoveit, ktorý ešte žiadna baba na Wakeskate tour nedala. Na plávajúcej prekážke som dala boardslide to fakie, keďže som išla na istotu.

Zuzku môžete sledovať na FB profile - Zuzana Vráblová, alebo aj na Instagrame a Red Bull.sk

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: zuzka vrablova wakeskate tour interview

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!