Stubai Premiere 2018 veľká zábava v malom parku
Štvrtok 25. Októbra 2018
Autor: Boardlife

0 komentárov

Stubai Premiere 2018 veľká zábava v malom parku

Toto je zvláštny mesiac, zvláštny hlavne pre rakúske ľadovcové strediská. Tretí opening a tretí problém zo snehom. Ako to? Pamätáme si ešte opening z pred dvoch rokov, kedy sme jazdili v strede októbra čerstvých cca 30 cm. Teraz niekoľko mesiacov len slnko, teplo a sucho. Na jednej strane je to super, také jarné jazdenie. Ale prečo na jeseň? Je to nejaké domotané.

Každopádne sa Stubai Opening (19. - 21.10.2018) presunul z tradičného miesta Stubai Zoo snowparku o niekoľko desiatok metrov nižšie. Na vlastné oči sme sa boli presvedčiť, že za takýchto podmienok sa nedal vybudovať veľký snowpark s mocnými skokmi ako sme na Stubai pravidelne zvyknutí. Ak by ste si mysleli, že sme hore išli doskami, mýlite sa. Pekne na peších turistov. Vyviezť sa hore,, porobiť smutné fotky ľadovca bez snehu, obrovských platforiem zívajúcich prázdnotou. Potrepkali sme si o globálnom otepľovaní a vezieme sa dole, na medzistanicu, kde je aspoň trocha snehu.

Naše prvé kroky mierili do testovacieho centra. Vyše 40 značiek z celého sveta prezentovali novinky na nadchádzajúcu sezónu. Najideálnejší čas vyskúšať dosku, alebo topánky o ktorých rozmýšľate, že si ich zadovážite. Keď sa to tak zoberie, počas dvoch plných dní ani nestihnete otestovať všetky modely dosiek, ktoré testovacie centrum ponúkalo. Ak ste mali šťastie, stretli ste aj známe osobnosti svetového snowboardingu. Tak ako mi v GNU/Lib Tech stánku, kde sa objavil Travis Rice a Austen Sweetin. Obligátna fotka a mohlo sa ísť jazdiť.

Jazdenie sa konalo hlavne v provizórnom jibovom snowparku v ktorom bolo osadených viacero zaujímavých prekážok. Treba povedať, že z tejto zlej snehovej situácie organizátori vyťažili najviac čo sa dalo a postavili čo sa postaviť na tvrdom povrchu dalo. Zajazdili si aj skúsenejší jazdci, ale aj začiatočníci. Kto nemal chuť jazdiť na kotvu, využil šliapanie. A tak sa v parku šliapalo hore dole. Nás zaujal hlavne trtrtrtrtrtrtrtrtrtr rail, rozumej rail pospájaný z malých valcov, po ktorých keď idete, tak vydávajú charakteristický zvuk. 50-50 nebol problém, no boro to už bola iná káva.

Nedeľným spestrením boli súťaže s GoPro a Lib Tech - Lib the Jib súťaž. Vtipnými komentármi zabával prizerajúcich a jazdiacich známy komentátor Henry Jackson. Dokonca spomenul aj slovenského ridera Martina Košúta, ktorý sa zapísal do histórie zaujímavým ass slide, za čo bol samozrejme ocenený cenou od Lib Tech. Pred testovacím centrom prebiehal Moreboards Oktoberfest, pilo a čapovalo sa pivo, hral sa beerpong a užíval slnko. Kto prišiel v tradičnom rakúskom národnom odeve, pil pivo zadarmo.

Večer patril zábave v Drofpube, premietaniu videa Focus a klasickému večernému popíjaniu hlavne miestneho pivka. Ešte aby sme nezabudli, pred večerným programom prebehla pred miestnym obchodom Moreboards v meste Neustift podpisovačka a hlavne maľovačka obrazu ridermi ako Travis Rice a Austen Sweetin. Kto by mal záujem si obraz kúpiť, môže sa zapojiť do aukcie na webe ebay. Počas písania reportu bola jeho cena 150€.

V nedeľu sme sa rozlúčili jazdením a testovaním. Počasie sa o niečo viac priblížilo zime, bolo chladnejšie a dokonca aj zopár mrakov pribudlo. Stále však bez snehových zrážok. čo už, budeme si musieť počkať na riadny snehový náklad. Na ten čakajú aj chalani zo Stubai Zoo, aby mohli pripraviť skoky na nadchádzajúcu akciu Prime Park Session, ktorá by mala byť medzi 5. novembrom a 6. decembrom. Uvidíme a necháme sa prekvapiť. Každopádne sa na Stubai určite vrátime.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: premiere stubai opening

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!