Stubai Premiere 2017 - Travis, MOĽ a mega skoky
Sobota 28. Októbra 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Stubai Premiere 2017 - Travis, MOĽ a mega skoky

Taaak. Tretí opening rakúskeho ľadovcového snowparku, tretí výjazd tam. Tentoraz Stubaital, Stubai, Stubai Zoo a Stubai Premiere 2017. Pekne.. Kilometre nezbieram, ale tak za mesiac skoro 5.000 km nie je zlé. Nevadí. Aj tak super, sme na horách.

Stubai už tradične ponúka skvelé podmienky na jazdenie, čo sa týka zjazdovkového, alebo aj snowparkového onebesenia. Zmena oproti ostatným otváračkam je to, že je to len dvojdňovka, ale zase aktívna. V piatok si užívam nádherné slnečné počasie, dobre upravené zajazdovky, ale aj snowpark Stuba Zoo. V ňom už stojí jibová časť, aj medium a easy kickre. Pro line a ďalšie obrovské skoky sa dorábajú. Veľmi príjemné skoky na rozoskákanie v úvode sezóny. Taktiež jiby potešili, že sa dali jazdiť od ľahkých bedničiek, až po zložitejšie niekoľko kink rúry.

Ako si tak v piatok režem zjazdovky, vystupujem zo sedačky a zapínam sa vedľa zhluku asi šiestich riderov. Zapnem viazko, vystriem sa a aha ho. Travis Rice! Skutočný Travis a len 58 cm odomňa. Usmejem sa a dávam si so skupinkou asi štyri jazdy. Travis jazdí neskutočne, je radosť sa na neho pozerať. Neodolal som počas pauzy dať si s Travisom fotku. Predsa len takúto legendu na svahu častokrát nestretneme. Teda okrem Jasnej, kde stretávam legendy stále... Legendy včerajších nocí. Ale to je iný príbeh.

Piatok bol skvelý, málo ľudí, skoro nikto v snowparku, slnečné počko. Ideál. Večer dávame pivko pri západe slnka, romantika ako sviňa. Bolo? Nebolo. Ideme spať, sobota bude riadne nadupaná. Čo sa týka snehu, je ho dostatok, mimo zjazdoviek sa dá, ale treba dávať pozor na kamene a trhliny. Zjazdovky sú však v príjemnom stave, aj keď všade veľa bambuskárov narážajúcich do červených a modrých tyčiek. Ževraj to je tak dobré. Neviem, ale keď hovoria.

Sobota je tu. Počasie znova nádherné. Stubai Premiere ide naplno. Samozrejmosťou je testovacie centrum s vyše 35 značkami. Vsádzam na odjazdenú kvalitu a režem óbľúky MOĽ (mimo oblasť ľudstva) na GNU - SPAM (Super Progressive Air Machine). Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Samozrejme si môžete pozrieť a vypožičať veľké množstvo produktov od dosiek, viazaní až po topánky. Dokonca stretávam aj Klaudiu Medlovú, bohužiaľ najprv len v kartónovej podobe. Nič to. Vydal som sa do Stubai Zoo snowparku. Tam prebieha akurát Nikita for Girls who Ride contest. Baby zabíjajú trik za trikom a Henry Jackson ich hecuje do 270 in a out. Neviem či padla, ale baby sa zabavili a ja tiež. Presúvam sa ku kickrom. Cvakám. Padá viacero zaujímavých trikov. Počas dňa stretávam Klaudiu Medlovú v reálnej forme, Maťa Blaška so skupinkou, Maťa Dolníka, Borisa Karolčíka, Dušana Bízika a ďalších. Super vidieť slovenských riders na nejakom z openingov. Aspoň na jednom.

Pred samotným Stubai Premiere 2017 prebehla online súťaž o jazdenie s Travis Rice a o oblečenie od Quiksilver a Roxy. No a dvojica čo vyhrala si  sním aj v sobotu zajazdila. Travis bol fajn, v Mervin stánku ponúkal dosky a rozdával rozhovory. Ja s Travisom už mám aj fotku, aj sme pokecali, aj mi dal high5, takže emočne som spokojný. Odoberám sa na zaujímavú súťaž Horsefeathers Elbows and Edges. Ide vlastne o carvovaciu freestyle súťaž, kde je podmienkou jazdenie na hrane, alebo predlaktie na svahu. Na štarte som nervózny ako keby som bol na real pretekoch, našťastie všade príjemní ľudia a tak si dávam jazdy. Vyľahnuté obľúky zase na MOĽ, k tomu zopár switch turnov, podjazd bránky a na záver 540 banana spin. Zabavil som sa veľmi a spolu so mnou aj judges Eiki Helgason a Tyler Chorlton, čo je megatýpek v takomto carvovaní.

Carvovali aj ďalší, chalani predviedli viacero slušných a štýlových turnov, ktoré sa budem musieť tiež naučiť. Išlo však o zábavu a tá bola MOĽ. Je super, že sa nejazdia len klasické skok/jib súťaže, ale myslí sa aj na iné zábavy na snehu a doske. A tak to má byť.

Celý deň sa testovalo, jazdilo, skákalo, jibovalo a užívalo si slnečný deň na horách. Jednoducho skveléé. Po odjazdení sa ešte mohlo pokecať, pochillovať a popivkovať na údolnej stanici, kde prebiehala Moreboards After Shred Hangout. Skvelá atmosféra na horách.

Sobota sa chýlila ku koncu, večer boli ešte naplánované nejaké žúrky, videopremiéra videa Cosa Nostra. Podľa toho, ako som vide ľudí na raňajkách, teda skorej múmie na raňajkách dedukujem, že party bola výživná. Však prečo aj nie. Ešte stále mám v pamäti tú spred troch rokov. Každopádne, kto sa chcel zabaviť sa zabavil. Kto si chcel dať pivko a domácu v pokoji a v pokoji tak ten tak urobil. Nedeľa patrila znova jazdeniu a testovaniu.

Počasie sa však vzbúrilo. Slnko odišlo, prišli mraky a začalo snežiť. Hore nás čakalo príjemných 10 cm čerstvého a tak sme ho všetok pojazdili. Riadne to však vysililo. Aj napriek nie ideálnemu počasiu sa odjazdila súťaž Jib the Lib od Lib Techu. Chalani doniesli neuveriteľné množstvo vecných cien ako snowboard Lib Tech, lyže, skateboardy, komplet oblečenie a ešte oveľa viac. Jibovalo sa odušu a padali zaujímavé triky. Niekto vsádzal na štýl, iný na techniku.

No tak to by bolo asi všetko. Bolo výborne, park perfektný, všetko okolo ako šmak. Pre pro riderov nastáva mesiac aktívneho skákania na ultrakickroch, ktoré im stredisko postavilo na Prime Session. Zúčastní sa jej aj Klaudia Medlová, bude trénovať na sveťáky. Tak a to je koniec. Už sa teším na ďalšie šibalstvá na snehu. Lebo tak to je dobre.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: stubai stubai zoo stubai premiere opening

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!