Štvrtok 28. Marca 2013
Autor: lentila
Foto-video: PhotoPablito - Pavol Hán, Štefan Kurilla, Richard Walec Válka
0 komentárov

Rossignol Spring Session 2013 na Chlebe

Slnko, sneženie, teplo, jar, zima, kto sa v tom má vyznať. Jedno je však isté vo Vrátnej na Chlebe nikoho a nič nezastaví, aby sa mohol uskutočniť už druhý ročník veľmi vydarenej akcie Rossignol Spring Session 2013.

Počasie ako z katalógu na alpskú lyžovačku, sneh biely ako... sneh a čerstvý prašánek, všetko sledovalo k tomu aby Rossignol Spring Session 2013 dopadla na výbornú. A bodaj by nie, veď vybraná lokalita na Chlebe umožňuje postaviť jediný park svojho druhu na Slovensku, ktorý sa nachádza vo výške cca 1.600 m.n.m. a domáci sa pochválili, že ide o taký ten alpský štýl. No keďže 3 dni pred akciou lanovka na Chleb vôbec neťahala pochválili sa aj tým, že ho takmer celý robili vlastnými rukami, lopatami a všetkým, čo mali po ruke, keďže v takej chumelici a vetre sa ani ratrak nepodarilo vytiahnuť. Takže klobúk dole pred organizátormi a shapermi!!!

Slnko nám ide oči vypáliť a celý natešení z kabínky lanovky sledujeme a hľadáme nejazdené plochy, po ktorých by sme si urobili svoje prvé lajny v prašánku, ktorého bolo všade na okolo. Už sme si ani nemysleli, že to ešte tento rok na slovenských horách zažijeme. Počas cesty hore však zbadáme park a to už je o inom. Jedna jazda prašanom pred mravcami a poďme ho do parku na poriadnu session. 

Výborné umiestnenie parku na Chlebe pod lanovkou, nech všetci vidia, že sa tu niečo deje je úplne najlepšie. Park má svoju pomu, takže sa netreba spoliehať na lanovky. Organizátori bojovali pri stavaní do slova so živlami a nakoniec postavili 2 kickre. Prvý vo vyššej časti parku mal table cca 8m a druhý menší table cca 6m. Po ľavej strane boli v parku umiestnené 3 jibbové prekážky hore zábradlie, v strede polejam delo a na konci bednička. 

Spring session je predovšetkým o zábave stretnutí sa s kamošmi a chillovaní na svahu. Presne takto to vyzeralo aj v tento skvelý slnečný deň. Aj keď predsa boli zachované nejaké tie pravidlá. Aby ste zabojovali o ceny od sponzorov a stali sa tým najlepším bolo sa treba zaregistrovať. Celkom sa na session zaregistrovalo zhruba 40 jazdcov, snowboardistov a freeskierov. Nežné pohlavie zastupovali na session štyri odvážne snowboard ženy. 

Rossignol Spring Session 2013 bola už od začiatku adeptom na skvelú zábavu na kopci so všetkým. Grilované masíčko voňalo po celom kopci a bolo výborné, samozrejme, že sme si dali.. Alko, nealko drinky rôznych druhov, čajíček, rumíček, svařáček, testovanie Rossignol dosiek, všetko bolo a do toho skvelá reggae hudba, rôzne súťaže na zabavenie sa a úsmevy všade naokolo. Ľudia sa asi cítili skvele, vládla pohoda a mohlo sa začať jammovať. 

Okolo 11 hodiny začala spoločná jam session pre freeskierov a snowboardistov. Tzv. oficiálne hodnotené jazdy, kedy voľné jazdenie jedným očkom sledovala odborná porota zložená z Feja a jeho pomocnikov. Freeskieri klasicky predvádzali rôzne helikoptéry a pod. a v snowboarde padali triky rôznych stupňov a jibbery brúsili ako šialení. Po dvoch hodinkách voľného jazdenia boli vybraní tí najlepší:

Najlepšia baba snb – Katarína Kováčová

Najlepší junior snb – Jakub Klago

Best trik snb – Marek Kríž

Best trik freeski – Dado Gašparovič

Najlepší jazdec snb – Janko Tatarka

Najlepší jazdec freeski - Peter Lengyel 

Pred odovzdaním cien pre tých najlepších sa rozpútala tombola, v ktorej sa vyťahali zaujímavé ceny a následne sa rozdali ceny pre tých najlepších najlepších jazdcov dnešnej session. Dojedlo sa všetko z grilu, dopilo sa čo sa dalo, tak aby sa všetci s opálenými tvárami a vyzubení od ucha k uchu pobrali na afterku, ktorá sa konala v neďalekom café bare Paseky.

Nám na afterku už neostalo síl, no počuli sme, že to bola mega sila a že sa objavila aj celebrita nevídaných rozmerov, sám pán Janko Slota sa prišiel zabavic!!! Veď on vám všetkým ukáže ako sa pije...

Bola to skvelá a pohodová akcia tešíme sa na budúci rok. 

Nezabudnite si pozriet aj video z Rossignol Spring Session 2013 

RSS2013
Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!