Interview: Ako sa má Zoltán Strcuľa
Štvrtok 08. Októbra 2020
Autor: Boardlife
Foto-video: Thomas Eberharter
0 komentárov

Interview: Ako sa má Zoltán Strcuľa

Zima sa nám nezadržateľne blíži a tak sme si sadli na kus reči so slovenským top riderom Zoltánom Strcuľom. Ako sa mu darí, čo má nové a tak ďalej.

BLF: Ahoj Zoltán, aké bolo leto? Plné zmien? Že vraj si vymenil krásy Liptova, hory, čerstvý vzduch za betónovú šeď hlavného mesta? :)

Zoltán: Ahoj, leto bolo vynikajúce, ďakujem za opýtanie. Po siedmich rokoch som dokončil vysokú školu v Brne a hneď som sa presťahoval do Bratislavy. Našiel som si prácu, do ktorej sa každé ráno teším. Zároveň som mal šťastie na vynikajúcich kamarátov, ktorí mi maximálne uľahčili štart do tejto novej etapy života. 


BLF: Pohltil ťa wakeboarding? Bola to tvoja prvá sezóna na vodnej doske a ako sa ti páči tento druh pohybu? Myslíš si, že je to dobrá alternatíva k zime?

Zoltán: Milujem wakeboarding! Haha, veľmi ma to pohltilo. Každý deň som sa tešil ako si po práci pôjdem zajazdiť a potom do Hangairu dať tréning. Veľmi mi pomohol s wakeboardingom Marek Kríž, aktuálny Majster Slovenska. Nie len svojim nadšeným prístupom pre túto aktivitu, ale aj doskou, viazaním a vestou. Vďaka tomu som mohol jazdiť prakticky stále kým som vládal. Potom mi Radko Dubový vysvetlil ako si mám na vode počas jazdenia oddýchnuť a odvtedy som sa vozil až kým ma nevypli z vleku. Myslím si, že je to super alternatíva k snowboardingu. Prekážky na Wakelake sú vynikajúce na jibovanie, a jedno kolečko trvá približne minútu a pol. Takže sa rýchlo dajú učiť nové triky :)

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zoltán Strcuľa (@zoltanstrcula),

BLF: Ako si sa pripravoval na nadchádzajúcu sezónu? Na internetoch sa povráva, že máš ešte väčšie tehličky na bruchu ako pred pol rokom :) Ako vyzerala tvoja letná príprava čo sa týka športu a fyzičky?

Zoltán: Moja príprava bola tento rok úplne iná ako zvyšné roky. Veľa som skatoval a jazdil na wakeboarde. Takže som bol takmer stále na doske, čo je podľa mňa najlepší spôsob ako sa cítiť dobre na snowboarde po dlhej dobe bez snehu. Zároveň mi Hangair v Bratislave umožnil trénovať neobmedzene v hale. Každý pondelok, stredu a piatok som po práci jazdil a po jazdení absolvoval tréning cez appku s fyzioterapeutom Jakubom Kmeťkom. S Jakubom sme pre ľudí pripravili pár cvičení na zlepšenie mobility kĺbov a odstránenie bolesti vo vybraných častiach tela. Tieto cviky a rôzne iné som robieval pravidelne.

BLF: Prvý kontakt s ozajstným snehom prebehol na Hotzone.tv Park Openingu na Hintertuxe. Ako bolo?

Zoltán: Áno, prvé poriadne jazdenie prebehlo na Hintertuxe. Bohužiaľ nám počasie moc neprialo a tak som celý park videl len vo štvrtok. Inak bolo vidno vždy len na najbližší rail. Aj napriek tomu som si to veľmi užil. Dokonca vo štvrtok vyfrézovali aj rampu a bolo. Zaskákal som si najväčší a zároveň najpríjemnejší skok v mojom živote a v nedeľu sa mi podarilo vyhrať Best trik na Metal Battle organizovanom Sane! crew. 

Veľkou výhodou bolo, že nás ubytovali v 5 hviezdičkovom hoteli rodiny Werniho Stocka s obrovským wellness, kde sme zabúdali na škaredé počasie. Dokonca som absolvoval vynikajúcu hodinu Yógy s legendou Torsteinom Horgmom (oficiálny inštruktor yógy). 

BLF: Podľa tvojho Instagramu si sa na krátky čas usídlil v Innsbrucku, ako sa ti páči mesto a ako plánuješ využiť toto nádherné prostredie?

Zoltán: Áno, na pár dní som tu ostal, keďže sa v piatok presúvam na ďalší opening na ľadovec Kaunertal. Prespávam tu u slovenského kamaráta Filipa na gauči. Cez deň pracujem a večer sa snažím stretávať s kamarátmi, ktorých tu vždy po roku stretnem. Dokonca sa mi podarilo dostať na golfové odpalisko. Celkom ma to chytilo, hrať na veľkom kurte musí byť vynikajúci zážitok. Innsbruck mám veľmi rád. Všade naokolo sú hory a po celom meste sa dá jazdiť na skate. Tieto dve veci si tu fakt užívam.


BLF: Máš už plány na zimu? Súťaže, fotenia, točenia, výlety?

Zoltán: Veľmi ťažko sa v súčasnej situácii niečo plánuje. Ale tak ako každý rok sa pokúsim obehnúť čo najviac súťaží a akcií. Zároveň by som sa chcel venovať práci a natáčaniu. Pevne verím, že nám zima dopraje a budem schopný dotočiť full part, keď som už "Out of school". 


BLF: Píše nám veľa báb, že či si voľný.... si? (napísalo aj zopár chalanov... :))

Zoltán: Júj to ma mrzí, že vás s tým otravujú. Nech píšu rovno mne na instagram @zoltanstrcula 

BLF: Ďakujeme Zolo za rozhovor, nech sa darí, snáď sa vidíme čoskoro na snehu.

Zoltán: Ďakujem veľmi pekne za rozhovor a dúfam, že sa čoskoro spolu povozíme na snehu.

Fotograf: @becknaphoto - Thomas Eberharter

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: interview zolo zoltan strcula hintertux

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!