Skatepark týždňa: Høye Taastrup skatepark, Dánsko
Nedeľa 07. Mája 2023
Autor: Sketon

0 komentárov

Skatepark týždňa: Høye Taastrup skatepark, Dánsko

Škandinávska scéna je mega silná. Štáty tam hore si naplno uvedomili potenciál skatebaordingu a jeho prínosov pre spoločnosť. Tento mesiac sa preto budeme venovať len skateparkom odtiaľ. Začneme projektom skateparku o rozlohe 4.200m2, ktorý stál jeden a pól milióna eur. Konceptom projektu je vytvoriťnajldhšie detské ihrisko na svete o dĺžke vyše kilometra. Samozrejme nie všetko je skatepark. Skatepark navrhla škandinávska firma Glifberg Lykke.

Rune Glifberg je najstarším účastníkom olympiády čo sa skateboardingu týka. Vo veku 43 rokov sa dokázal prebojovať cez celú kvalifikáciu až do Tokya. Už dlhšie sa venuje dizajnom skateparkov. Mesto Høye Taastrup je akýmsi predmestím Kodane, kde prebieha šialená výstavba. Architekti, ktorí vyhrali súťaž na vytvorenie celého areálu, oslovili Runeho a ten vymyslel šialenosť – skatepark o dĺžke osemsto metrov.

Dáni a ich feláci okolo si uvedomujú dopady klimatickej zmeny. Jedným z jej prejavov sú extrémne dažde, ktoré trvajú veľmi krátko a sú veľmi intenzívne. V Amerike stoja v okolí miest betónové ditches, ktorých primárnou úlohou je odviezť práve túto občasnú vodu. Drvivú väčšinu času sú suché a kto aspoň trochu sleduje skateboarding vie, že ditch je obľúbené miesto jazdenia. Práve toto bolo inšpiráciou pri dizajne. Park tak slúži aj na odvodnenie celého okolia. Park bol otvorený počas najlepšej skejtovej akcie na našom kontinente zvanom CPH open. No nie je to geniálne?

Zdroj: www.glifberglykke.com

instagram @glifberg_lykke @fsrbeton

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: sketon skatepark

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!