Cassovia skate cup 2018 - report
Piatok 15. Júna 2018
Autor: Ďuri Tury
Foto-video: Matúš Zeťák
0 komentárov

Cassovia skate cup 2018 - report

Je za nami ďalší ročník Cassovia skate cupu, ktorý sa určite zapísal do dejín skateboardingu na Slovensku! Minulý víkend sa v Košiciach odjazdilo najväčšie skateboardové podujatie, ktoré svojou veľkosťou a prize money 4 000 € nemá obdobu. Do metropoly východu prilákalo množstvo priaznivcov skateboardingu. Cassovia skate cup je medzinárodnou súťažou s jazdcami zo Slovenska, Maďarska a Českej republiky. Tento ročník bol obohatený jazdcom až z Južnej Afriky.

Dvojdňový program začínal v piatok v MČ Košice – Sever, kde celé podujatie odštartovalo hromadným downhillom po uzatvorenej ceste. Účasť bola vysoká a zjazdu sa zúčastnilo viac ako 70 jazdcov. Následne sme sa presunuli do Amfiteátru, kde sme pod záštitou starostu mestskej časti Mariana Gaja otvorili celé podujatie. Organizátori si tento rok pripravili best trick session v zrekonštruovanej minirampe. Za necelú hodinu jazdci rozpútali na pódiu totálne peklo. Ťažko sa opisuje slovami atmosféra, ktorá panovala počas best tricku. Najlepšie sa jazdilo Brandonovi Valjalovi z Johannesburgu a zaslúžene si odniesol prvé miesto. Piatkový program sme zavŕšili príjemným posedením v Kine Usmev.  Predpovede na sobotu naznačovali, že to bude v znamení poriadneho skateboardingu a tlaku.

V sobotu sme sa presunuli klasicky pred Kulturpark, ktorý bol po piatkovom tréningu pripravený na najväčšiu skateboardovú udalosť na Slovensku. Pri účasti 48 registrovaných jazdcov v dvoch kategóriách sa bolo na čo pozerať. Stánky sponzorov akcie obohatili priestor a hlavne burcujúce publikum dokázalo spraviť z Cassovia Skate Cup 2018 nezabudnuteľnú záležitosť. Úroveň skateboardingu sa tento rok opäť posunula na vyšší level. Obzvlášť napínavé bolo finále, do ktorého sa prebojovali top jazdci. Výhercom kategórie do 16 rokov sa stal opäť Adam Križovenský. V hlavnej kategórii si zapísal hatrick víťazstiev Richard Tury, ktorý o 0,7 bodu predbehol druhého Brandona Valjala.

Tretie miesto putovalo do Prahy Martinovi Pekovi. Po odjazdení finále nasledoval Raiffeisen best trick. Celý dav divákov pozvali na plochu Kulturparku. Po vytvorení koridoru sa začalo dvadsať minútové šialenstvo. Naviac to zabil Braňo Moravčík, ktorý svojim 360 flip tailgrabom odtrhol dekel týmto dal krásnu bodku za celým podujatím. Oslava skateboardingu pokračovala v Collosseu, kde do skorých ranných hodín prebiehala afterpárty.

Pre organizátorov bolo najväčšou výhrou konečne krásne počasie, vysoká divácka návštevnosť a úroveň skateboardingu. Na záver by sme sa chceli poďakovať sponzorom, jazdcom, divákom a všetkým, čo priložili ruku k dielu. Bez Vás by Cassovia Skate Cup 2018 nebola skutočné epická. Ďakujeme, že ste boli súčasťou, vidíme sa o rok priatelia!

Výsledky Cassovia skate cup 2018 - Amfiteáter best trick:

  1.  Brandon Valjalo (JAR)
  2. Lajos Petranyi (HU)
  3. Martin Chominec (SK)

 Výsledky Cassovia skate cup 2018 – Kulturpark – kategória do 16 rokov:

  1. Adam Križovenský (SK)
  2. Dennis Horvát (SK)
  3. Peter Šitar (SK)

 Výsledky Cassovia skate cup 2018 – Kulturpark – kategória nad 16 rokov:

  1. Rišo Tury (SK)
  2. Brandon Valjalo (JAR)
  3. Martin Pek (CZ)
  4. Zsolt Karkossiak (HU)
  5. Kristián Nguyen (SK)

 Výsledky Cassovia skate cup 2018 – Kulturpark – kategória do 16 rokov:

  1. Braňo Moravčík (SK) – 360 flip tailgrab
  2. Martin Pek (CZ) – Nollie bs bigspin
  3. David Szepvolgyi (HU) - Benihana


Hodnotenie:
Článok označený tagmi: cassovia kosice

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!